torsdag 15 maj 2008

En fanfar för furu

Det är rubriken till en artikel i senaste numret av Plaza Magazine. Inredningsarkitekten Daniel Franzén tror på en fururenässans. "– Jag vill visa materialet i ett nytt sken. De flesta tror att man bara kan använda furu till fjällinredningar. Men det är ett levande material, och det gör sig bra som kontrast till strama miljöer," förklarar han. Så sant som det är sagt. Jag tror, liksom Daniel, att inställningen till furu håller på att förändras. Det lutar åt att vi kommer att välja oljad furu till våra fönster, på både ut- och insida. Snyggt, både till den mörka fasaden och de vita innerväggarna. Dessutom fungerar det väl tillsammans med andra träslag. Nackdelen skulle väl vara att det är ett relativt mjukt träslag, som slits lätt. Det vore kul att höra vad ni andra tycker. Furu – flipp eller flopp?

3 kommentarer:

Buteo Buteo sa...

Jag tror furu kommer att göra sig väldigt bra i gästrummet. Hör det ett marmorbadrum till gästrummet, förresten?

Lundborg sa...

Hmmm...furu blir nog fint, men i lagom mängd, annars kan vi lika gärna boka en vecka på Hagudden i vinter som en vecka i Åre.....;D

hagudden sa...

Vilken bra affärsidé! Vi införskaffar en snökanon, skottar upp en liten kulle där barnen kan åka skidor, bygger en afterski-bar och hyr ut gäststugan under vinterhalvåret. Håkan får vara skidlärare och jag sköter skiduthyrningen från garaget. ;)