onsdag 1 april 2009

Målarväder

Till helgen tänkte vi passa på att måla, nu när vädret är så fint. Eftersom fasadpanelen inte sitter uppe ännu är det perfekt läge att måla underslagen och slippa vara rädd för att droppa vit färg på den svarta fasaden. Vi fick några tips från vår målarexpert B-Å, som avrådde oss från att hyra en färgspruta och i stället köra med roller och pensel. Risken är annars att färgen hamnar överallt där den inte ska vara, särskilt om det blåser lite. Inte så kul att behöva tvätta grannarnas bilar och fönster efteråt.
Färgen vi ska måla med är Norsjös Tinova VX Oljefärg i kulören NCS S1002 Y. Vi ska ha samma färg även på den stående panelen som vetter mot innergården, så en sisådär 30 liter färg lär det nog gå åt.

1 kommentar:

Sofie i Öjaby sa...

Du får vi försöka gå förbi med en bukett nejlikor till er... Någon speciell färg? Tänkte på om det är många i Öjaby som går omrking med nejlikabuketter ;)Vi gick förbi förra helgen men då var det ingen där... Det var väldigt synd! Vi kanske kom försent! Ni lär få fint väder kan man hoppas, när ni ska måla! =)Ha det bra!