fredag 21 november 2008

Kaminskiss

Vi har skissat lite på hur vi vill ha kaminen placerad. Det lutar åt att det blir en insats med glas åt två håll. På bilden ser ni hur vi tänker oss placeringen i förhållande till trappan. På loftet kommer rökröret upp och det kommer att byggas in på något sätt (ej med på skissen). Golvet och ovansidan av trappstegen kommer troligtvis bli vitpigmenterad, mattlackad askparkett. Nedersta trappsteget och en remsa framför kaminen blir kalksten. Vita väggar och i taket sätter vi skivor av björkplywood. För att markera kaminen och göra att den ser större ut, kan man måla förlängningen av kaminen i samma färg och göra den lite indragen. En avställningsyta till höger gör att hörnet blir lite mjukare och ett vedfack kan vara praktiskt och snyggt. Alla detaljer är inte med på skissen, men den ger en bild av hur vi tänker oss i alla fall. Vad tror ni?

2 kommentarer:

Lundborg sa...

Det kommer att bli supersnyggt tror jag. Kommer avställningsytan att vara vit, och ska ni ha något där eller? Kommer kaminen att kunna öppnas åt båda håll, eller bara rakt framifrån? Annars ser jag en risk i att avställningsytan blir en dammfälla eftersom det ofta blir rätt skräpigt och dammigt runt en kamin.

hagudden sa...

Kul att ni tycker det ser snyggt ut. Avställningsytan tänkte vi klä med kalksten. Det finns några olika varianter på öppningar, men det lutar nog åt att bara kunna öppna rakt framåt.