fredag 18 mars 2011

Soffan

Här är ett par bilder på soffan som Håkan har byggt på loftet. Måttet är cirka 3,80 x 2,70, så det får plats många rumpor. :)
Stommen ska vitmålas och kompletteras med dynor, som vi beställt tidigare i veckan. Sittdynorna blir 15 cm tjocka och hamnar i nivå med avlastningsborden som ni kan se i ytterkanterna av soffan. Bilderna är dåliga, men vi har byggt som små fack där man kan lägga tidningar och andra prylar och ställa saker uppe på (typ vinglas :)). Mot väggen till höger i bild blir det ryggdynor att luta sig mot. I övrigt tänker vi oss massor av lösa kuddar. Tyget som vi valt till dynorna är mörkgrått med grov struktur. Vad tror ni – kan det funka?


Help Japan

Det finns många sätt att dra sitt strå till stacken när det kommer till välgörenhet. Begåvade fotografen och grafiska formgivaren Hilda Grahnat säljer foton från en resa i Japan och skänker hela vinsten till Röda korset. Idag klickade jag hem det här vackra fotot från Mitaka Inokashira Park, Tokyo.

lördag 5 mars 2011

Arbetsrum

Vi har äntligen gjort ett ryck och börjat möblera vårt arbetsrum. Vi har fortfarande ett gäng flyttlådor kvar i rummet och det återstår en hel del fix med förvaring och annat. Men här är en första glutt i alla fall. Skrivbord och lampor från Ikea, stol Eames Plastic Chair DSW från Vitra, förvaring Componibili från Kartell, tavla av Leif Olausson, vas loppis.

Två

Japp, nu hittar man till Hagudden 2. En styck siffra i borstat stål, i typsnitt Helvetica. Taskig bild, men ändå...

onsdag 2 mars 2011

Matta till loftet

Nu har vi beställt textilmattan till loftet. Det blir en randig matta från Ege Carpet, ur kollektionen Metropolitan. Väldigt vågat, för att vara vi. :)
Så nu är det bara att jobba på med inredningen, så vi blir klara innan mattan levereras om cirka fyra veckor.