tisdag 23 mars 2010

Kalksten i duschen

Här är de första bilderna från duschen, där vi har börjat sätta upp kalksten. För er som inte läst (eller minns) de tidigare inläggen är kalkstenen från Slite på Gotland och heter Norrvange, normalslipad. Vi lägger den med minimal fog, i fallande längder och varvar 20 resp. 30 bredd på plattorna. Samma sten ska läggas på golven i båda badrummen, entrén och köket.

Överkurs: Om någon är intresserad har vi använt ett tätskiktssystem från PCI och använder således även deras fix och fogprodukter för våtrum (PCI Carraflex och PCI Carrafug).

9 kommentarer:

Linneträdgården sa...

Fantastiskt fin kalksten!,följer ert fina bygge med intresse!

hagudden sa...

Tack. Ja, visst är det något visst med naturmaterial.

/Martina

Helene sa...

Det blir så snyggt!
Är det inte väldigt dyrt?

Kram Helene

hagudden sa...

Tyvärr brukar det ju hänga ihop, snyggt=dyrt. :) Det kostar drygt 1000 kronor per kvadrat inklusive moms och frakt.
Vi var helt överens om att satsa lite extra på golven och förhoppningsvis tröttnar vi inte på kalkstenen, som ju är väldigt tidlös.

/Martina

Lasse sa...

Snyggt.

Helene sa...

Jag trodde faktiskt det var dyrare.

Har kollat på Kolmårdsmarmor, vill ha något från trakten.
Det var för dyrt för oss.
Får fundera på kalksten kanske till vårt lilla badrum.

Tack för infon!

Kram Helene

Caroline sa...

Hej

Verkligen fint. Vi funderar också på kalksten i badrummet men har läst på massa bloggar att det inte är så bra eftersom det inte tål sura vätskor (exvis vissa rengördingsmedel etc). Är det något ni upplevt problem med? Hur står sig kalkstenen nu när ni haft den några år?

Mvh
Caroline

hagudden sa...

Valet av kalksten i både badrummen och på golvet i köket och hallen är det bästa vi har gjort. Ett så himla vackert material, och skönt att gå på. Vi har inte haft några problem med fläckar av rengöringsmedel. Man får ju vara lite försiktig förstås och vi har t ex såpa istället för wc-rent. Vi har inte fått en enda vit fläck, men på några ställen kan man se att det är små matta fläckar som troligtvis kommer från någon tvål el schampo som skvätt över badkarskanten. Om man inte torkar upp det direkt kan det synas lite. Men jag skulle tro att det försvinner om man behandlar golvet igen. Jag kan också tillägga att damm och smulor nästan försvinner mot golvet. Hur praktiskt som helst om man, som vi, inte städar varje dag.

Sammanfattningsvis: Jag skulle välja kalksten idag också. Love it! :)

/Martina

Caroline sa...

Hej igen Martina!

Ok, vad bra. Så ni har det också i duschen och duschar direkt på kalkstenen? Jag har kalksten i köket idag och gillar det skarpt.

Grymt fint hus, tror jag kommer hitta mycket inspiration på din blogg.

Mvh
Caroline