fredag 5 juni 2009

Status

En liten statusuppdatering från bygget:
* Elritningarna är klara och inlämnade. På tisdag kommer elektrikern och påbörjar arbetet. Tack Christine på Växjö Elektriska, för inspiration och goda råd angående belysningen!
* Vi har fått en provburk med fasadfärg som vi ska testa i helgen. Trist att Falu Rödfärg, som tidigare levererade färgen, inte har gått ut till sina återförsäljare och meddelat att de kommer att ta bort vissa pigment ur sortimentet. Då hade de ju haft chansen att förvarna sina kunder och uppmana dem att bunkra upp med färg i tid. Att de dessutom har taskig attityd och struntar i att färghandlarna får sitta emellan när kunderna blir förbannade är riktigt dåligt.
* Bergvärmepumpen ska snart sättas in och kopplas i förrådet. Det blir en Thermia Diplomat Optimum G2, om jag minns rätt.
* Köket är beställt från Kvik och levereras i vecka 26. Då kommer även bänkskivorna, diskho och den integrerade diskmaskinen. Övriga vitvaror är inte beställda ännu.
* Kalkstenen från Slite stenhuggeri till kök, hall, wc och badrum är beställd, men kommer dessvärre inte förrän v 33-34.
* Vi har inte bestämt oss hur vi vill göra med skjutpartiet till uterummet. Vi funderar på att göra en enklare lösning, så vi inte behöver ha uterummet uppvärmt. Håkan är inne på att hitta en lösning där vi kan öppna upp helt ut mot altanen, någon typ av vikdörrar eller liknande. Jag är lite orolig för utseendet, så därför är vi inte riktigt framme vid beslut ännu. I eftermiddag åker vi till Nybro för att träffa en leverantör av skjutpartier och diskutera olika alternativ.
* Takbeklädnad är också lite oklart. Alternativen just nu är 1: samma platta betongpanna som på gäststugan, alt. 2: plåt, alt. 3: papp. Plåt blir dyrare men å andra sidan slipper vi jobbet själva. Vi håller på och förhandlar med en plåtslagare just nu.
* Förra helgen roade sig Håkan och svärfar med att höja alla (12!) fönster på övervåningen. Plåtslagaren menade att de satt för lågt på framsidan och att plåtanslutningen mot väggen inte skulle kunna gå tillräckligt högt. Så det var bara att såga upp alla hål och höja upp alla fönstren 10 cm.

Inga kommentarer: