tisdag 25 januari 2011

Belysning i trappan

Nu är vår egenkonstruerade trappa klar och till och med belysningen är kopplad. Som skydd har vi klätt en del av väggen med askparkett – en lösning vi själva har ritat. Med belysning på några trappsteg blir det extra effektfullt. Grinden är väl inte det snyggaste man har sett, men vad gör man när man har en ett och ett halvt-åring hemma? :)söndag 2 januari 2011

Lilla badrummet

Som jag har skrivit tidigare har vi i stort sett gjort klart lilla badrummet. Det som saknas är golvsocklar och ett glasparti till duschen. Här är i alla fall en tjuvkik på resultatet. Vägghängd wc från Ifö, väggskåp från Ikea, handfat med konsol från Svedbergs och blandare Oras Il Bagno Alessi. Bilder på duschen, som är till höger kommer när vi fått glasdörren.

Nygammalt och hemmasnickrat

Några nya möbler har fått flytta in i vardagsrummet. Fåtöljen "Eva", som jag har skrivit om tidigare, och ett sideboard som vi har byggt själva. Stommar och luckor från Ikea, som vi har monterat på en sockel. Ovanpå ligger en måttbeställd glasskiva som vi har målat vit på undersidan. Helt okej resultat, tycker vi, och dessutom sparade vi åtskilliga tusenlappar.

Nya köksmöbler

Lagom till jul fick vi våra nya, fina stolar till köket. Sex stycken klassiska Eames Plastic Chair DSW, från Vitra. Inhandlade på Rum 21. För den som fryser om rumpan finns några svarta fårskinnsdynor att värma sig på, från Svenssons i Lammhult. Bordet hittade vi till slut på EM, men benen på bilden är bara tillfälliga. Vi inväntar nya vita träben, som vi tror ska passa ännu bättre. Bordsskivan är i vit laminat med träkant och kan bli upp till 100x280 cm. Så nu är vi rustade för stora kalas. :)