onsdag 24 november 2010

Två år

Det är skönt att blicka tillbaka ibland, för att få lite perspektiv... Ibland tycker man att husprojektet står stilla och att det inte händer någonting, men då räcker det att titta tillbaka två år i tiden för att inse att vi har åstadkommit rätt mycket. Så här såg det ut då.

tisdag 23 november 2010

Lilla badrummet

Just nu jobbar vi med att få klart lilla badrummet. Svärfar blev klar med kaklingen av duschen förra helgen, så nu har vi fortsatt med resten. Det vill säga satt våtrumsväv på väggarna och målat vitt, målat taket rött, monterat handfat och satt upp den vägghängda toan. Nu återstår väggskåp, spegel, lampor och duschvägg. Och så väntar vi på vvs-killen som ska komma och koppla dusch- och handfatsblandarna nästa vecka. Och elektrikern som ska fixa belysningen. Bilder kommer snart.

onsdag 17 november 2010

Stolar till matplatsen

Nu har vi äntligen bestämt oss för vilka stolar vi vill ha i köket. Under tiden har vi växlat mellan auktionsfynd i bauhausstil, brorsans gamla Ikeastolar, rottingfåtöljer och myrankopior från Erikshjälpen. Valet föll till sist på Eames klassiska DSW-stolar och vi väntar nu spänt på leverans av sex stycken vita med träben. Originalmodellen från 50-talet tillverkades i glasfiber, men nu görs sitsen i plast. Tillverkare är Vitra.
Just nu funderar vi över vilket bord som skulle kunna passa till stolarna. Vi har testat runda bord i köket ett tag, men konstaterar att det nog blir bättre med ett rektangulärt. Leta, leta, leta...

Bilden kommer från Sköna hem, fotograf: Per Gunnarsson

måndag 15 november 2010

Eva på väg

Förra veckan ropade vi in Bruno Mathssons kända fåtölj "Eva" på nätauktion. Ett klipp tycker vi, som fick den för knappt 4.000 kronor inklusive frakt. Vi räknar med att få den levererad inom någon vecka eller så.

Premiäreldning

I torsdags var sotaren här och inspekterade murstocken och kaminen. Vi fick klartecken och firade detta med premiärbrasa, vin och en massa goda ostar. Ibland är livet extra härligt!


måndag 8 november 2010

Tavlan på plats

Nu har vi fått hem tavlan, inropad på Lauritz. Konstnären heter Jeff Ibbo, är dansk och född 1941. Håkan var tveksam till motivet, men jag lyckades övertyga honom. Visst, den är kanske på gränsen till vulgär, men jag tycker den är cool och den kommer garanterat att bli en snackis. :) Nu vill jag förstås veta vad alla ni där ute tycker. Kommentera gärna!

söndag 7 november 2010

Justerad

Förra söndagen hände det igen – Håkan sågade sig! Den här gången var det pekfingret och tummen på högerhanden som höll på att ryka av. Det blev ambulans till akuten och sex timmar senare var fingrarna ihopsydda och Håkan fick åka hem med en påse värktabletter och antibiotika. Sedan dess har vi åkt fram och tillbaka till sjukhuset för att lägga om bandaget och se så att det inte blivit någon infektion. Det ser förhållandevis bra ut, säger de, och det finns goda chanser att han får tillbaka både känsel och rörlighet. Vi håller tummarna...eller njae, inte Håkan då förstås. ;D

Lysande framsteg

Idag blev vi klara med upphängningen av de tre pendlarna i vardagsrummet. De heter "Loft" och kommer från Globen. På grund av takhöjden på runt 5 meter var vi tvungna att bygga ställning för att komma åt att montera dem. Alla möbler ut, med andra ord. Men, nu är de på plats och de blev riktigt, riktigt bra. Vi är i alla fall supernöjda. Nu väntar vi på att elektrikern ska komma och koppla de två väggarmaturerna och pendeln som hänger ovanför safaristolarna. I morgon väntar vi också leverans av en stor tavla som ska hänga på väggen ovanför soffan. Den är 1,5 x 2 meter, så det ska verkligen bli spännande.

Fin entré

Två krukor med fina växter livar nu upp entrén på Hagudden 2. Fråga mig inte vad de olika sorterna heter, men de ska i alla fall tåla några minusgrader och enligt min kära mor (som är något mer kunnig inom området) är alla växterna perenna. Fint blev det, hur som helst.