söndag 24 oktober 2010

Tvättstugan

I helgen har Håkan jobbat med tvättstugan. Några av väggskåpen är på plats och likaså bänkskivan. Härligt att få en känsla av hur det kommer att bli när det är klart. Nu ska bara golvsocklarna fogas också, så kan vi bära in tvättmaskin och torktumlare från garaget. Tvätthon ska fällas ner i bänkskivan och en blandare ska kopplas. Sen är det bara att börja tvätta...inomhus...i vårt hus. Halleluja! :)

fredag 22 oktober 2010

Lampfynd

För ett tag sedan sprang jag på denna härliga, rökfärgade lampa. Fast där den hängde i butiken, inklämd bland en massa annat pråliga pendlar, såg den inte så mycket ut för världen. Men med en ny, pigg gul textilsladd och en skön transparent glödlampa kommer den att bli superfin. Tänkte den skulle få hänga ovanför sittgruppen i vardagsrummet, med våra två safaristolar. Nu väntar vi bara på hängaren "Hayman mini", som lampan ska få klänga lite snyggt på. Beställd från Ire Living Art, designad av SMD Design. Bilder på slutresultatet kommer så småningom.

Dessutom gjorde jag något av ett fynd. Lampan kommer från Orrefors och är formgiven av belysningsarkitekten Carl Fagerlund 1965. I originalutförandet har den en guldkedja och någon slags bubblig glaskupa inuti. Såg att två sådana sålts på Bukowskis för runt två tusen spänn. Och jag gav fyra hundra. :)

Skorsten

Så här fin blev vår skorsten, med hjälp av egna idéskisser och en duktig smed och plåtslagare.

måndag 18 oktober 2010

Lampor

Nu har vi beställt lampor till vardagsrummet. Vi har velat fram och tillbaka och till sist bestämde vi oss för tre stycken "Globen loft", som ger lite lagom industrikänsla. De ska pendlas ner från en skena som sitter längs med takryggen i den höga delen av rummet. Jag hittade en bild på danska Bolig, där man har gjort ungefär som vi tänker oss.


torsdag 14 oktober 2010

Senaste inköpen

I väntan på uppdateringar om hur bygget framskrider kommer här några bilder på våra senaste inredningsköp (ursäkta den dåliga kvaliteten). Till vardagsrummet har vi köpt en soffa i Howardmodell från Mio. Mattan heter Sarus från danska Fabula Living och är köpt på Svenssons i Lammhult. Lampan från Ikea och kuddarna från Svenskt Tenn. En salig blandning, med andra ord. Nu väntar vi på hemleverans av soffbordet Flower och det lilla sidobordet Don´t leave me från Svenssons i Lammhult.

Till sovrummet har vi införskaffat ett sängbord från Kartell, klassiska Componibili. Lampan heter Block lamp och båda är inhandlade på Svenssons i Lammhult. Sängstommen är från Ikea och gaveln är hemmasnickrad. Tapeten är från Mairo och heter Blomma. Vad vi ska ha på andra sidan av sängen är ännu lite oklart. Det lutar åt någon väggfast hylla av något slag och en Work lamp från Designhouse Sthlm som får hänga på väggen. Vi får se...