lördag 17 juli 2010

No more utedass!

Stackars svärföräldrarna har hittills fått kissa i det fria på nätterna när de har varit hos oss. Nu är det slut med det, tack o lov. Igår invigde vi det stora badrummet. Dusch, toa, badkar och handfat är på plats och fullt fungerande. Nu vill vi bara ha strömbrytare och lampor kopplade också, så vi slipper använda pannlampa på nätterna. Först i plurret var naturligtvis Majken, som gillade att plaska i det stora badkaret.

För den nördige; Mora Rexx Family duschset, Mora Rexx tvättställsblandare, Gustavsberg Skandic sargblandare, GAT Ro badkar, Ifö Sign Art inbyggnads-wc, Ikea kommod och handfat.

fredag 16 juli 2010

Kalksten i köket

Äntligen har vi fått golv i köket! Vi flyttade tillfälligt ut i mina föräldrars sommarstuga några nätter medan Håkan och svärfar fixade kalkstensgolvet. Det blev fantastiskt fint. Idag har jag tvättat och behandlat det, så nu är det helt färdigt. Nu återstår entrén och lilla toan, som ska fixas de närmaste dagarna.

Semester

Ja, ja, ja! Det var alldeles för länge sedan jag uppdaterade bloggen, men här kommer en kort rapport över läget.

Vi hade en himla massa strul med parketten som skulle läggas in för några veckor sedan. För att göra en lång historia kort fick vi fel parkett, men ändå rätt. Den som vi skulle haft hade utgått och vi hade inte fått den informationen. Den parketten som hade ersatt vår variant såg snarlik ut, men vi var ändå inte övertygade om att den skulle bli bra och övervägde en himla massa andra alternativ. I slutändan valde vi ändå parketten vi hade fått, och det blev mycket bättre än vi hade vågat hoppas på. Vi är supernöjda!

På bilderna ser ni, förutom golvet, våra nymonterade lamellgardiner i vardagsrummet och i korridoren. Skönt, nu när solen steker om dagarna. I vårt sovrum har vi valt mörkläggande plisségardiner som går att dra ner/upp från båda håll. Man kan alltså få ljusinsläpp utan att få insyn. Kanon. I de båda små sovrummen har vi satt vanliga, mörkläggande rullgardiner. Majkens rum är nu helt klart och till och med inredningen börjar komma på plats.