måndag 24 maj 2010

Plywood

I helgen var svärföräldrarna här igen och det jobbades mest med att få upp innertaket i högdelen, dvs vardagsrummet och loftet. Det blev precis lika snyggt som jag hade hoppats på. Skivorna, som är av lackad björkplywood, är 2,4 x 0,6 meter och skruvas fast i taket. Några bilder från helgens arbete...

tisdag 18 maj 2010

Kommod och handfat

I söndags var vi på det stora småländska möbelföretaget som börjar på I... Där inhandlades bland mycket annat en kommod + handfat som vi blixtsnabbt monterade ihop och skruvade upp när vi kom hem. Det blev en 120 bred kommod i björk, med fyra lådor. Ett helgjutet handfat med en skål till vänster, precis som på bilden. Nu återstår bara att välja blandare.

Framsteg i badrummet

Nu är badrummet helt färdigmålat. Tre lager färg blev det till slut, eftersom vi inte gillade den blanka våtrumsfärgen med glanstal 40. Som kompromiss körde vi topplagret med en annan, relativt tålig färg med glanstal 2o. Fortfarande blankt, men acceptabelt.

Håkan satte också upp takarmaturerna, som är från Ifö Electrics och heter "Light on halogen".

Till helgen planerar vi att täcka av golvet och polera och behandla kalkstenen. Sen kan vi börja montera badkar, wc och annat. Kul!

lördag 15 maj 2010

Fem dagar senare

Hela huset är färdigspacklat och nu pågår slipning och målning. På bilderna ser ni det som är målat hittills. Uppifrån och ner: Majkens rum, allrum och hall.

måndag 10 maj 2010

Målning pågår

Igår jobbade vi som aldrig förr. De sista omfattningarna vid dörrarna skulle gipsas och hela huset skulle tömmas och städas. Vi höll på till halv ett på natten och kände oss något möra när ni gick och la oss. Klockan sju i morse kom nämligen en målare hit för att påbörja arbetet med att spackla och måla allt som är kvar. Vilket är entré, vardagsrum, loft, allrum, två sovrum och en hall. Helt fantastiskt skönt!

Bilderna: Majken tyckte det var väldigt skoj att helt plötsligt ha lite ytor att springa runt på. Vad målaren tycker om att ha henne springandes runt benen är däremot oklart. :)

Friggeboden såld!

Vår gamla friggebod, som vi har använt som både sovstuga och kök under perioder, är borta. Vi la ut den på Blocket för ett tag sedan och inom en timme var den såld till en kille från Eneryda. Igår var han här och hämtade den, med hjälp av en stor kranbil. Så nu har vi ännu finare utsikt...tada!

Beskärning

Eftersom vi ansåg att vi hade "lite annat" att pyssla med tog vi hjälp med beskärning av våra fruktträd i år. Två killar var här och klättrade, sågade och klippte för glatta livet. Fem fruktträd och den stora eken på framsidan fick sig en omgång.