tisdag 23 februari 2010

Golvbrunnen

På begäran kommer här några bilder på golvbrunnen vi ska ha i stora badrummet. Valet föll till sist på en Purus Line, med silen "Drop". Tidigare kunde man inte montera deras brunnar intill väggen, men det problemet är nu åtgärdat. Vi kommer att ha en nisch som är 90 bred, som ska kläs med kalksten och förses med en enkel glasdörr. Längst in ska alltså golvbrunnen vara, vilket framgår av bilderna i det förra inlägget. En snygg lösning, tycker vi, men också praktisk. Det är varken särskilt bra eller trevligt att behöva stå på golvbrunnen när man duschar.


måndag 22 februari 2010

Tätskikt

Just det, vi jobbar ju lite också mellan varven. :) Håkan och svärfar har kämpat med diverse förberedelser i badrummen. En långsmal golvbrunn av märket Purus Line har monterats i duschen i stora badrummet. De har också fixat nischerna i båda badrummen, där toalettcisternerna har byggts in. VVS-killen har varit här och kopplat avloppen, så så långt är allt klart. Nästa steg är att göra klart tätskikten i båda badrummen, sen kan vi börja lägga kalkstenen.

Insnöade

Vilken rekordvinter vi har! Snön ligger i höga drivor och det är ett evigt skottande för att ta sig fram. Självklart har vi förevigat detta med några bilder från Hagudden 2.

torsdag 4 februari 2010

Räcke

Den här typen av räcke lurar vi på till loftet. Vad tror ni om det?

tisdag 2 februari 2010

Bilder på trappan

Nu är stegen till loftet borta och vi kan spatsera upp via trappan i stället. Nu återstår att gipsa väggarna och klä trappstegen med parkett. Nedersta steget ska kläs med kalksten.