fredag 29 januari 2010

Trappan

Till helgen planerar vi att påbörja bygget av trappan upp till loftet. Håkan har inhandlat plyfa, som stommen ska byggas i. Stegen ska kläs av samma parkettbrädor som golvet i vardagsrummet, d v s vitpigmenterad ask. Troligtvis blir det denna varianten från Boen...

måndag 25 januari 2010

Spisen klar!

Målningen återstår förstås och vi ska sätta dit några plåtar och ventilationsgaller, men grovjobbet är klart. Visst blir det bra?
Om ni undrar vad det är för konstig platstub som går upp i taket så är det helt enkelt en fläkt som ska torka ut kondensvattnet som har letat sig upp i isoleringen. Alltid är det något...

onsdag 20 januari 2010

Putsning pågår

Jo, vi håller fortfarande på med putsningen av spisen. Det är ett himla jobb, som aldrig vill ta slut. Men bra blir det! I helgen var Håkans föräldrar här också, så svärfar ägnade sig åt att gipsa ett gäng fönstersmygar. Nu återstår bara några av "gluggarna" på övervåningen, sen kan vi städa upp och ta hit en målare som kan hjälpa oss med spackling och eventuellt målning. Vi överväger också att anlita någon som får fixa tätskiktet i det stora badrummet. Det skulle vara skönt att komma vidare med de bitarna parallellt med allt annat.

måndag 11 januari 2010

Puts

De senaste dagarna har Håkan jobbat vidare med spisen. Först grundputsade han den, med assistans av brorsan. Sen påbörjade han finputsandet och fick till en riktigt fin, skurad yta. Den stora gaveln är helt klar och han har käppat upp och förberett för vidare putsning i kväll. Ett jäkla jobb - och jag är grymt imponerad. Han är duktig, min käre man. :)

Tapet i sovrummet

I föräldrasovrummet har vi målat vitt överallt. På ena väggen, där vi ska ställa sängarna, valde vi att sätta en tapet för att få lite kontrast. Sänggaveln kommer att vara vit och det kan nog bli fint med den här tapeten till. Tapeten heter Blomma och kommer från Mairo. Nu är det bara golvet kvar och lite smådetaljer som lister, skjutdörrar, garderobsinredning och belysning.

Snygga strömbrytare

Nu har vi fått strömbrytare och vägguttag kopplade i köket. Eljo Senso heter den här serien, där knapparna sitter horisontellt.

tisdag 5 januari 2010

Största möjliga tystnad

Nu kan pappa och farfar väsnas så mycket de vill!

Snart kan vi elda

Håkans föräldrar har varit här några dagar och det har som vanligt jobbats för fullt. (Det ska bli kul att få bjuda hit dem bara för nöjes skull någon gång...) Successivt har den murade spisen vuxit fram. Den står mitt i huset, vänd mot vardagsrummet och ramas in av trappan upp till loftet. Det kommer att bli en maffig pjäs, som ska putsas och målas vit. Ett rejält vedfack undertill blir det, och en liten avsats vid sidan om. Här är några bilder från gjutningen och murningen.