lördag 26 december 2009

Bästa julklappen

Kvällen före julafton kunde vi äntligen inviga köket. Mamma och pappa kom över på lite kvällsmat och vi dukade vid med provisoriska plastmöbler. Golvet är inte lagt ännu, och därför har vi väntat med att montera frysen och fronten till diskmaskinen. Lampor, strömbrytare och vägguttag ska kopplas in i mellandagarna efter nyår. Sen återstår förstås en hel del småpill med lister och annat. Men visst är det underbart att ha ett riktigt kök att vara i...onsdag 23 december 2009

God jul

En hälsning och önskan om en riktigt skön jul till er alla!
Kramar från oss på Hagudden.

Efterlängtat kök

Tro det eller ej - men idag planerar vi att ta köket i bruk på riktigt. Vi har jobbat stenhårt några dagar, till sent på nätterna, för att kunna fira "lillejul" i köket. Väggarna är målade, tapeten uppe, stänkskyddet på plats, fläkten och ugnen är kopplade. I skrivande stund sätter Håkan in kyl och frys och sen är det dags att flytta över all mat från fikastugan. Underbart! I kväll har vi bjudit hit mamma och pappa, som ska få vara med och inviga köket. Bilder kommer senare...

måndag 21 december 2009

Framsteg

Jodå, det har hänt lite grann här på bygget. Nischen där kyl och frys ska stå är nu ombyggd, spacklad och målad. Dubbeldörren mellan kök och uterum är ditsatt, liksom dörrarna till tvättstugan och skafferiet. Håkan är i full gång med att gipsa och spackla smygarna runt om. Jag går efter och slipar och målar så ofta jag hinner. I morgon är det dags att inhandla mer färg. Christian har isolerat uterummet och i morgon ska vi hämta skjutpartiet. Samtidigt passar vi på att hämta kaminen, som har kommit, liksom björkplywooden som vi ska ha i taket i vardagsrummet. Sen har vi troligtvis att göra hela jullovet...

tisdag 15 december 2009

Skorsten

I morse fick vi en leverans med skorsten till kaminen. Så nu är det bara att börja mura. Kamininsatsen väntas anlända under veckan.
Håkan ska försöka vara ledig mycket över julhelgerna, så förhoppningsvis blir det full fart här på bygget.

Efter helgen

Så här ser det ut efter helgens arbete. Vi har börjat sätta panel på garaget och ena långsidan hann bli klar innan snön kom. Nu gäller det att snabbt bli klara med resten, så vi kan hålla oss inomhus och jobba när den värsta kylan kommer.
Som synes har vi satt in ytterdörren till groventrén. Vi valde en dörr med tre horisontella fönster, som släpper in lite ljus i tvättstugan. Dörren till garaget ska vara i samma färg fast utan fönster. Samtliga ytterdörrar kommer från Bordörren.
Inomhus har vi målat lite i köket och monterat luckorna till skåpen i högdelen. Ugnen är på plats och Håkan har börjat montera fronterna till kyl och frys. Dessvärre upptäckte han att vi har gjort nischen där skåpen ska stå för liten, så dörrarna till kyl och frys går inte att öppna fullt. Det blir helt enkelt att riva ner gipsen vid sidorna och bredda hålet lite. Gör om - gör rätt!

söndag 6 december 2009

Uppdatering

Vad har hänt de senaste dagarna då?

* Fläkten har monterats, men är dock inte kopplad ännu. En målad mdf blir front och den övriga väggen blir alltså tapeten som jag skrivit om i tidigare inlägg. På väggen mellan fläkten och bänkskivan sätter vi en glasskiva som stänkskydd. Den 90 cm breda fläkten är från Miele och hällen som är 80 cm bred är från Siemens.

* Min snälla pappa hämtade ett hiv panelbräder i Sävsjö i fredags. Jag grundmålade ett gäng för att Håkan och Christian skulle kunna göra klart det sista utvändigt under helgen. Nu är det "bara" garaget kvar.

* Skjutpartiet till uterummet är beställt och kommer inom ett par veckor.

* Håkan har reglat upp halvväggen uppe på loftet.

* Väggen i allrummet, där alla sladdar och rör till mediacentralen ligger, är nu klädd med osb och klar för gipsning.

* Jag har handlat färg till köket, för att kunna måla i veckan.

Tja, mina vänner, det var nog allt för den här gången...

torsdag 3 december 2009

Kamin

Nu är kaminen beställd. Det blev en Dovre kamininsats, som har glas åt två håll. Det blir ungefär som på skissen när vi har murat upp spisen. Övervåningen har jag inte skissat på ännu, men murstocken kommer såklart att gå hela vägen upp genom taket.

tisdag 1 december 2009

Nu är det jul, här i vårt hus...

I söndags kväll var vi ute och fixade (läs; snodde) en gran i beckmörkret. Den pryder nu vår innergård och skapar lite julstämning, tillsammans med några julstjärnor i fönstren. Mys!