söndag 31 maj 2009

Rumskänsla

Nu börjar man verkligen få känsla av hur rummen kommer att bli i huset. Väggarna är uppe och täckta på ena sidan. Fritt fram för elektrikern att komma. Några bilder:
1. Föräldrasovrummet. De två stora fönstren med utsikt ner mot sjön och vädringsdörren ut till trädäcket.
2. Badrummet. Dusch direkt till höger innanför dörren. Väggarna till bastun är bara reglade än så länge. Arkitekten har t o m lyckats få till sjöutsikt från översta bänken i bastun.
3. De båda små sovrummen, sett från allrummet. Det högra rummet har även ett fönster ner mot sjön.
4. Allrum/teverum. Just nu förvaringsutrymme för alla verktyg och annat.
5. Köket. Till vänster utgång till uterummet, rakt fram är ingång till tvättstuga/groventré och till höger hamnar skafferiet. Till höger om arbetsbordet blir den långa arbetsbänken framför burspråket (syns inte i bild).

fredag 29 maj 2009

Panik!

Klart det måste komma en och annan motgång... När jag skulle beställa mer slamfärg till fasaden fick jag beskedet från färghandlaren att den brytningen inte går att få fram längre. Den gråsvarta kulören vi har använt bestod av fem delar falusvart och en del faluockra, som blandats på plats hos Falu rödfärg. Nu har man tydligen slutat tillverka och sälja ockrablandningen, vilket gör att det inte går att få fram vår färg längre. Skit! Vår lokala färghandlare, Striddes, har dock lovat att göra ett försök att bryta fram en liknande kulör på annat sätt. Jag har lämnat en provbit som är målad med vår ordinarie färg som de kan jämföra med. På måndag får vi troligtvis se resultatet.

måndag 18 maj 2009

Innerväggar

Puh, det har varit intensivt på bygg- och flyttfronten på sistone och dåligt med blogguppdateringar. Innerväggarna börjar komma upp nu i alla fall och man får en helt annan rumskänsla. Det kommer att bli kanon. Vi kör med plåtreglar (svider lite i träbyggarsjälen) och osb-skivor. Sen ska ett lager gips på också, innan vi spacklar, sätter väv och målar. Taken är isolerade både i huset och garaget. I kväll ska Håkan träffa VVS-konsulten för genomgång av ventilation och annat. Jag ska fila på elritningen och försöka planera in alla uttag, strömbrytare och annat innan det är för sent. Nästa vecka är det troligtvis dags att börja med eldragningen.

Vi har också hunnit flytta sen sist. Nu bor vi i en sommarstuga ett par hundra meter från bygget, vilket sparar en hel del tid. Det är lite primitivt, utetoalett och minimal varmvattenberedare, men det funkar. Vi planerar att bo där tills vi kan flytta in i huset/gäststugan och förhoppningsvis blir det bara under sommarmånaderna. Vi får lägga på ett kol under semestern, helt enkelt.

onsdag 6 maj 2009

Stående panel

På vissa delar av fasaden ska vi ha stående panel. Det blir en lite smalare, dubbelfasad variant som målas ljusgrå (samma som underslagen) och blir en fin kontrast till den gråsvarta fjällpanelen. Här är en bild på några provmålade panelbitar...

Klart för isolering

Jädrans, vad vi fick mycket gjort förra helgen. Visserligen fick vi en bonusdag i fredags (1 maj), så det gjorde väl sitt till. Ventilationsrör drogs fram till det stora badrummet och bastun och vi la också upp rör för centraldammsugaren. Så nu är hela innertaket i huset plastat och klart för isolering. Vi hann också med att sätta upp plasten i garagetaket och på måndagkvällen satte jag och Håkan glespanelen.

När det gäller boendefrågan är det inte helt löst ännu. Vi har fått tag på en sommarstuga som finns för uthyrning bara ett stenkast från vår tomt. Det hade varit superskönt att ha så nära till bygget och slippa pendla som vi gör nu. Problemet är bara att det är lite småfix, som en toalettfläkt och ett duschrör som är paj. Vi vill förstås att allt sånt ska vara fixat innan vi flyttar in. Så nu väntar vi bara på klartecken.

tisdag 5 maj 2009

Köksstolar?

I mars förra året fick jag ett infall och handlade snygga bauhausstolar på nätauktion. Tror faktiskt att de kommer att funka riktigt bra i vårt kommande kök. Vi har tyvärr bara fem stycken, men ett tag framöver kommer vi ändå behöva plats för en barnstol så det blir nog bra. :)

Länk till tidigare inlägg om stolarna

söndag 3 maj 2009

Köket är beställt!

I torsdags gjorde vi upp affären med Kvik och således är ett styck kök, inklusive bänkskiva, diskho och diskmaskin inhandlat. Dessutom beställde vi ett extra flak kompaktlaminat som vi ska såga till och använda som stänkskydd och fönsterbräda utmed bänkskåpen. Det kommer att bli en liten väggstump mellan bänkskivan och fönstren och vi tänkte det kunde bli snyggt att klä in allt med samma material. Effekten blir att bänkskivan liksom fortsätter upp på väggen och ut mot fönstret. Det kostade oss 9 lakan extra, men vad fasen... :) För en gångs skull var vi överens om att det nog blir den snyggaste lösningen. Hur som helst. Totalpriset hamnade på 80.000 kronor inklusive moms. Nu återstår "bara" vitvarorna. Leveransen är beställd till 22 juni, veckan efter midsommar. På bilderna, som visserligen är från Uno Form, ser man hur det blir med den vita, tunna laminatbänkskivan till luckorna. Snyggt, eller hur?