onsdag 30 april 2008

Kopparkvist

Kan inte låta bli att lägga upp en bild på Jonas Bohlins fantastiska lampa "Kvist" som han formgav 2001. I love it! Den skulle sitta som en smäck i nya huset. 

Får vi lov?

I dag lämnas vår bygglovsansökan in hos kommunen. Så nu är det bara att hålla tummarna att ärendet handläggs snabbt och inte drar ut på tiden. 4-6 veckor har vi hört att ett "normalt" ärende tar. Under tiden ägnar vi oss åt att ta in priser på entreprenaden. Vi kommer att beställa färdiga väggelement och fönster via Håkans kontakter och nu när ritningarna är klara kan vi äntligen få in lite priser och se om vår budget håller. Via en granne på Hagudden fick vi en grävarkontakt som vi ska förhandla med för att få marken fixad inför gjutningen av plattan. Vi måste också se till att flytta fikastugan, som nu står ungefär där vårt sovrum ska ligga.

fredag 25 april 2008

Detaljer, detaljer

Det börjar bli hög tid att lämna in bygglovshandlingarna. Vi har lämnat våra synpunkter på fasadskisserna, där vi egentligen bara hade några funderingar kring fönstersättningen på ett par ställen. I övrigt känns det kanon. Arkitekterna har koll, det är bara att konstatera. :)
Fasadfärgen är också på tapeten. Just nu lutar det åt en mörk, varmgrå slamfärg på all liggande panel, ljusgrå stående panel på innergården mot söder. Där blir stora fönsterpartier och det kan nog bli fint med en ljus inramning som bryter av mot det mörka. Fönstren vill vi nog ha åt ockrahållet. Bengt Lindroos supersnygga atriumhus har lite liknande stil. Visst är det snyggt?

söndag 20 april 2008

Söndag = vilodag

Planen var att vi skulle fortsätta jobba på tomten idag. Men... Solen sken, fåglarna kvittrade och det var ju rätt skönt att luta sig tillbaka i brassestolen med en kaffekopp i handen. Jodå, lite nytta gjorde vi förstås. Markstenen på den gamla uteplatsen togs upp och staplades bakom dasset. Släpkärran lastades med trä och trädgårdsavfall. Men bäst var ändå korvgrillningen :)
 
Här jobbas det så svetten lackar ;)

lördag 19 april 2008

Vår på Hagudden

I fredags tog pappa ledigt på eftermiddagen för att ta ner en björk på tomten. Tack för hjälpen – det blir finfin ved till vintern (om huset och kaminen är på plats!). På lördagen var det kalasväder, så vi passade på att jobba lite. Förutom att fika och tjata med grannarna hann vi köra ett lass bråte till tippen och Håkan började riva bort den gamla husgrunden.
Vad heter blomman? Rätt svar vinner en muffins. :)

fredag 18 april 2008

Fler kök

Marbodal är en het köksleverantörkandidat. De har schysta kök som vi dessutom får riktigt bra priser på. Vad tror ni om den här ljusa ekluckan i kombination med en enkel vit? Observera högskåpen som är inbyggda på samma sätt som vi tänker oss. Den vertikalhängda fläkten är också snygg. Synd bara att den kostar dryga 14 lakan...

tisdag 15 april 2008

Smakar det så kostar det

Något i den här stilen ser köket ut som vi har räknat på. Vi kommer inte att ha några överskåp, utan två längor med vita underskåp i vinkel. På motstående vägg blir det fyra högskåp i ljus ek, som vi tänker bygga in så det ser ut som om de ligger i liv med väggen. På bilden ser ni kombinationen av de båda luckorna.

måndag 14 april 2008

Glädjekalkyl?

I dag kom första chocken. Vi har fått en offert från Kvik, på ett kök som vi skulle kunna tänka oss. I vår kalkyl tyckte vi att vi tog i rejält när vi budgeterade 70' för köksinredning och 70' för vitvaror. Men nej då. Trots att Kvik är en av de billigare köksleverantörerna på marknaden hamnade offerten på totalt 172.400 spänn! Jesus! Visserligen har vi räknat med granitbänkskivor, kaffemaskiner och andra ganska påkostade vitvaror. Men ändå. Bara vitvarorna kostar runt 100'... Bah! Ja ja, det är bara att börja kolla runt på nätet och försöka snika in på så mycket som möjligt. Bara inte granitskivan ryker... :(

onsdag 9 april 2008

Perkele!

Håkan får sin bastu, på bekostnad av mitt härliga dressing room. ;b
Nu är bara frågan vad jag ska begära i kompensation. Horisontella ribbor på fasadpanelen eller lackad björkplywood i vardagsrumstaket? Hmm...

tisdag 8 april 2008

Tak och fasad

Dagligen dimper det ner minst ett par broschyrer i brevinkastet, om allt från takpannor till badrumsinredning. Det är många beslut som ska fattas och valmöjligheterna är oändliga. Som tur är har vi någorlunda samma smak och är hyfsat överens om det mesta. Just nu diskuterar vi fasad och tak. Troligtvis blir det platta betongtakpannor (typ; Benders Carisma) med en snygg, bred plåtavslutning för att få ett lätt intryck. Fasaden blir i trä, men i vilken form har vi inte bestämt. Som arkitekten sa: "Trä kan vara så mycket mer än panel". Och det har han ju rätt i. Några bilder att inspireras av...

måndag 7 april 2008

Första bilderna

Mötet med arkitekterna var helt fantastiskt och jag har gått omkring med ett leende på läpparna hela helgen. Förslaget var i det närmaste perfekt. :) De har verkligen varit lyhörda och prickat in våra önskemål, samtidigt som tomtens kvaliteter har tagits tillvara. Planlösningen ska justeras något, men tills vidare får ni se några bilder på modellen. Kommentera gärna! Voila!

Sett från norr...
...från söder...
...och från väster

fredag 4 april 2008

Två timmar kvar...

...tills vi ska träffa arkitekterna. Om inte tåget språrar ur, eller nåt. ;)