torsdag 28 februari 2008

Före

Här kommer några bilder för att dokumentera hur tomten och byggnaderna ser ut just nu. Snart är det dags att börja riva...


onsdag 27 februari 2008

Apropå lätt takkonstruktion

Vi pratade om takets utformning igår, när vi träffade arkitekterna. Enligt detaljplanen för Hagudden är det endast sadeltak som gäller. Generellt sett gillar vi bättre pulpettak eller platta tak, men det finns riktigt schyssta hus med sadeltak också. Hur som helst så är vi ute efter en lätt konstruktion, där taksprånget kan utnyttjas som tak över trädäcket eller ovanför entrén. Snyggt. Olson Sundberg Kundig Allen Architects har fattat grejen... :)


Möte med arkitekten

Igår träffade vi två av Håkans arkitektkontakter. Helt underbart att få diskutera med dem och utveckla våra tankar kring hur vi vill ha det. Det kändes SÅ bra och jag var helt lyrisk på kvällen. Äntligen några som förstår mig! :)) Vi har tidigare lämnat en skriftlig beskrivning av våra önskemål och nu diskuterade vi vissa av de punkterna mer ingående. Vi var också ute på tomten och kollade. Det gäller ju att utnyttja kvaliteterna med tomten och få så mycket utsikt som möjligt. Vi är också inne på att spara några av träden, bland annat en stor ek som skulle vara trevlig att ha kvar vid husets entrésida. Vi fick i uppgift att förse arkitekterna med ytterligare material. Tomtkartor för några av grannarnas hus fixar vi från Stadsbyggnadskontoret och så ska vi be att få träd och höjder inritade på vår nybyggnadskarta. Sen är det bara att sätta igång och skissa! Jag kan knappt vänta...!

Martina

Då sätter vi igång...

Hej alla! Nu har vi insett att det enklaste sättet att hålla familj och vänner uppdaterade när det gäller vårt husbygge är att börja blogga. Det trodde vi väl aldrig! :) Vi får väl se hur det går och hur flitiga vi kommer att vara med att uppdatera. Välkomna ska ni vara i alla fall. Vi ses!

Martina & Håkan